Preşedintele Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorii Hanuka

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul sărbătorii Hanuka, textul fiind prezentat de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor la Tempul Coral din Bucureşti.

"Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, doresc să adresez salutul meu călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România. Celebrare a luminii şi a biruinţei, Hanuka ne aminteşte de prezenţa sacrului în viaţa de zi cu zi, întărindu-ne în credinţă şi speranţă. Felicit conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru această festivitate găzduită la Templul Coral, loc-simbol al continuităţii în istoria zbuciumată a evreilor din România, dar şi o dovadă a contribuţiei valoroase a evreilor la binele comun", se arată în mesajul lui Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis mai spune că Templul Coral ne reaminteşte, cu fiecare sărbătoare, de valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciază şi le susţine: dialogul, cunoaşterea de sine şi a celuilalt, solidaritatea, respectul pentru alteritate, întâlnirea dintre religii şi culturi.

"În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, aprinderea lumânărilor Menorei este ritualul prin care cinstim memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate şi prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună, sub semnul unităţii în diversitate, pentru noi şi generaţiile care vor urma. Hag Hanuka Sameah!", se mai arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Daniela Juncu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close