Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu ambasadorii Spaniei, Iranului, Japoniei, Macedoniei şi Tunisiei

0

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorii Regatului Spaniei, Republicii Islamice Iran, Japoniei, Republicii Macedonia şi Republicii Tunisiene, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, la întâlnirea cu ambasadorul Spaniei, Manuel Larotcha Parada, şeful statului şi-a exprimat încrederea cu privire la continuarea dinamicii pozitive a relaţiilor bilaterale privilegiate, de Parteneriat strategic, dintre România şi Regatul Spaniei.

Ambasadorul spaniol a transmis, la rândul său, aprecierea deosebită a ţării sale faţă de Parteneriatul strategic, faţă de cooperarea foarte bună din cadrul UE şi NATO, precum şi faţă de rolul strategic al României în regiune şi pe Flancul estic al Alianţei.

Manuel Larotcha Parada a manifestat sprijinul ţării sale pentru derularea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene şi aprecieri deosebite pentru comunitatea românească din Spania, foarte bine integrată şi cu un aport substanţial la economia spaniolă, se arată în comunicatul citat.

Cei doi oficiali au avut şi un schimb de opinii asupra perspectivelor finalizării acordului dintre UE şi Regatul Unit privind Brexit.

La întâlnirea cu ambasadorul Republicii Islamice Iran, Morteza Aboutalebi, preşedintele Iohannis a evocat relaţia tradiţională de colaborare dintre cele două ţări, oficialul iranian transmiţând dorinţa de aprofundare a acesteia în diverse domenii, cu precădere în cel economic.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO

În cadrul discuţiei cu ambasadorul Japoniei, Hitoshi Noda, a fost exprimată aprecierea pentru dialogul politic activ din ultima perioadă şi posibilităţile de cooperare cu privire la o arie largă de domenii de interes.

Şeful statului a evocat, în acest sens, importanţa vizitei de la începutul acestui an a prim-ministrului Shinzo Abe în ţara noastră, care a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata