Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea Autostrăzii Unirii, într-o ceremonie unică, la Palatul Cotroceni. Avertisment către Guvern: Să asigure banii în bugetul pe 2019!

0 123

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, într-o ceremonie fără precedent, la Palatul Cotroceni, decretul de promulgare a Legii Autostrăzii Unirii, prima lege care prevede construirea unei autostrăzi, în România. Preşedintele a somat Guvernul să asigure, în bugetul pe 2019, bani pentru construcţia acestei autostrăzi şi a precizat că va urmări personal implementarea acestei măsuri.

Preşdintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul discursului, că este trist că a trebuit să se legifereze construirea acestei autostrăzi, şi că Guvernul avea toate pârghiile pentru a face acest lucru.

El a precizat că nu acesta este scopul legiuitorului, iar „realizarea unor obiective de acest fel nu ar fi trebuit să aştepte intervenţia Parlamentului”.

Iohannis a spus că legiferarea în Legislativ sancţionează pasivitatea guvernanţilor.

Şeful statului a somat Executivul să asigure bani, în bugetul pe 2019, pentru construirea Autostrăzii Unirii şi a dat asigurări că va urmări personal acest lucru.

„Cred că o să avem această autostradă, pentru că acum avem şi o lege şi nu îmi imaginez că Guvernul va ignora acest lucru”, a spus Klaus Iohannis, după ceremonie, precizând că este un proiect aşteptat de milioane de români.

Şeful statului a spus că Parlamentul a dat lege, iar Guvernul se va conforma.

La ceremonie au fost invitaţi reprezentanţii celor două asociaţii civice ieşene care militează pentru autostradă, dar şi a parlamentarii care au iniţiat proiectul.

Semnarea promulgării a fost făcută la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii.

Autostrada Unirii ar urma să se finanţeze de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x