Preşedintele Klaus Iohannis, reacţie la situaţia tensionată din Ucraina: „Suntem pregătiţi să reacţionăm proporţional, pentru români nu e motiv de îngrijorare”

124

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţiem luni, de la Paris, la situaţia tensionată din Ucraina: „Suntem pregătiţi să reacţionăm proporţional, pentru români nu e motiv de îngrijorare”, a spus şeful statului. Preşedintele a menţionat că a fost informat tot timpul, de către serviciile româneşti, despre situaţia din acea zonă, iar ţara noastră este pregătiă pentru orice scenariu. 

„Servicile m-au ţinut la curent, în timp real”, a spus Klaus Iohannis, precizând că o reacţie a fost emisă de Ministerul de Externe, după o consultare prealabilă cu Preşedinţia.

„În continuare urmărim cu foarte mare atenţie şi în timp real evoluţiile din Ucraina şi din zona strâmtorii, unde s-a produs acel incident. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu, orice măsură, dar, aşa cum şi aliaţii noştri din NATO şi prietenii noştri din UE au afirmat, şi noi suntem de părere, am adresat rugămintea să se trateze cu calm incidentul, să se meargă spre detensionare şi astfel lucrurile pot să revină la normalitate. În acest moment, urmărim în continuare ce se întâmplă şi vom fi pregătiţi să reacţionăm  proporţional”, a spus şeful statului.

El a continuat: „Pentru români nu există niciun motiv de îngrijorare”.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat decretul privind instituirea stării excepţionale pe teritoriul Ucrainei, în urma sechestrării duminică a trei nave ale Forţelor maritime ucrainene de către gărzile de coastă ruse în Marea Neagră, în apropiere de strâmtoarea Kerci. Pentru a intra în vigoare, documentul mai trebuie aprobat de către Parlament.

Citeşte şi: REPORTAJ/Mica Românie de la Cercul Polar. Roxana a terminat Dreptul în ţară, iar acum e în clasa întâi în Skjervøy,…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata