Preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat la Bruxelles pentru ajungerea la un compromis acceptabil privind conducătorii instituţiilor Uniunii Europene

0

Preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, pentru ajungerea la un compromis acceptabil pentru toate statele membre privind nominalizările liderilor instituţiilor UE, care să asigure stabilitatea şi eficienţa instituţiilor europene pentru următorul ciclu instituţional, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a afirmat, la Bruxelles, că România sprijină instituţii europene solide şi eficiente, capabile să genereze rezultate în linie cu aşteptările cetăţenilor europeni.

"Preşedintele României a subliniat că viitorii lideri europeni vor trebui să dea dovadă de viziune, pragmatism şi determinare în realizarea obiectivelor comune stabilite în Agenda Strategică a Uniunii pentru următorii cinci ani. Pentru aceasta este necesar ca instituţiile europene să lucreze în strânsă coordonare cu statele membre, cu deschidere spre decizii consensuale, în baza principiului cooperării sincere şi loiale, spre interesul şi beneficiul tuturor cetăţenilor. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că rămâne un partener dedicat construcţiei europene şi, alături de viitorii lideri instituţionali ai Uniunii Europene, va urmări în aceeaşi manieră consecventă promovarea unei agende comune pro-europene, care să conducă la consolidarea Uniunii şi a proiectului european", se arată într-un comunicat transmis marţi seara de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, în perioada 30 iunie – 2 iulie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, ce a avut pe agendă alegerea viitorilor conducători ai principalelor instituţii europene.

Potrivit sursei citate, la finalul celor trei zile de negocieri intense, liderii europeni au ajuns la următorul acord: funcţia de preşedinte al Consiliului European îi va reveni lui Charles Michel, prim-ministrul Regatului Belgiei, iar preşedinta…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata