Preşedintele Klaus Iohannis vine la şedinţa de Guvern. Este a doua descindere a şefului statului la Palatul Victoria

0 89

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat, joi, la şedinţa de Guvern care va începe la ora 15.00, la Palatul Victoria. Şeful statului a anunţat, imediat după ce PSD şi-a prezentat intenţia ca Guvernul să dea cât mai repede o Ordonanţă pe amnistie şi graţiere, că va veni la toate şedinţele de Guvern. Iohannis a criticat dur şi o posibilă Ordonanţă de introducere a unot taxe şi impozite, şi a cerut Guvernului să renunţe la acest plan.

Este a doua oară când preşedintele vine la şedinţa de Guvern. Prima dată a făcut-o în mandatul primului premier PSD-ALDE, Sorin Grindeanu, în ianuarie 2017. Motivul l-a constituit, şi atunci, tot o Ordonanţă de graţiere.

Ulterior, Executivul Grindeanu a adoptat, în altă şedinţă, în miezul noptii, Ordonanţa 13, care a provocat proteste ample în Capitală şi în ţară, şi a dus la demisia ministrului Justiţiei de la acea vreme, Florin Iordache.

Ordonanţa 13 a fost atunci abrogată.

Acum, PSD vrea ca Guvernul să îşi asume amnistia şi graţierea, ca un moment „Zero” al Centenarului.

Miercuri, preşedintele spunea, de la Palatul Cotroceni, că nu ştie dacă va veni la şedinţa de GUvern pentru că nu a primit agenda şedinţei.

„O să vedem mâine. Aveţi dumneavoastră cumva agenda şedinţei de guvern? Că la noi nu a ajuns. Întrebarea poate să fie considerată generică. Guvernul nu ştie ce face – această ordonanţă (n.r. – anunţată de Teodorovici) este doar o nouă dovadă. Nu există niciun anunţ despre o şedinţă de guvern sau ora la care va avea loc sau agenda care va exista acolo. De asta spun – aşteptăm să vedem. Mie îmi place să am un plan, să am o agendă, ca să ştie toată lumea ce se întâmplă. Se pare că Guvernului nu-i place aşa. Deci aşteptăm…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x