Președintele PSD, Liviu Dragnea, este considerat a face parte din „Noii autocrați”. Argumentele legate de bani prezentate de Washington Post

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este considerat a face parte din „Noii autocrați”. Eticheta i-a fost pusă de jurnaliștii de la ”Washington Post” într-un articol despre încercarea unor lideri din țările Europei de Est de a-și consolida puterea politică cu bani. Mărirea salariilor din România și subminarea instituțiilor anticorupție este modalitatea de consolidare a puterii în cazul unor lideri precum Dragnea, consideră jurnaliștii, care dau ca exemplu mărirea salariilor pentru medici.

Articolul cu titlul ”Noii autocrați” în prezintă pe Dragnea drept un lider politic ajuns la putere din postura unui om de afaceri, iar subiectul materialului este încercarea unor lideri din România, Ungaria, Polonia și Cehia de a-și consolida puterea politică.

Politologii spun că prosperitatea și creșterea economică ajută la susținerea unei democrații, grație unei clase mijlocii care are grijă ca țara să nu alunece spre autoritarism, dar guvernele statelor menționate sunt o dovadă a faptului că „dividendele economice ale democrației sunt și un instrument de consolidare a puterii” unor autocrați, relatează sursa citată, potrivit Digi24.

„Banii îi ajută pe lideri să mențină populația fericită”, scriu jurnaliștii americani, referindu-se direct la mărirea salariilor medicilor din România.

Liviu Dragnea, „un om de afaceri prosper devenit politician”, a fost condamnat în două rânduri pentru corupție și fraude electorale iar guvernul său a înlăturat-o de la șefia DNA pe Laura Codruța Kovesi, mai arată jurnaliștii americani..

Mai mult, reducerea la tăcere a organismelor implicate în lupta anticorupție este o practică larg răspândită în regiune. „Ai noștri au văzut că funcționează în…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata