Preşedintele Statului Israel: Ambasadorul Mihnea Constantinescu a depus eforturi în lupta împotriva antisemitismului

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a depus eforturi ca lupta împotriva antisemitismului să devină o prioritate, se arată într-un mesaj de condoleanţe transmis luni din partea preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, preşedintelui Klaus Iohannis.

"Am aflat cu întristare despre decesul Ambasadorului Mihnea Constantinescu care va rămâne în amintire drept un prieten adevărat al Statului Israel şi al poporului evreu. Ambasadorul Constantinescu a fost un diplomat de carieră desăvârşit care şi-a valorificat pe deplin calităţile, cu onestitate şi decenţă, în numele idealurilor în care credea, fără a fi tentat vreodată de oportunitatea politică. Eforturile sale, în calitate de preşedinte al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), în perioada 2016-2017 – când România deţinea preşedinţia – au fost esenţiale pentru atingerea obiectivelor stabilite. Demersurile Ambasadorului Constantinescu, sprijinite pe deplin şi de Excelenţa Voastră, astfel încât lupta împotriva antisemitismului să devină o prioritate, au dus la adoptarea de către IHRA a unei definiţii de lucru a antisemitismului în mai 2016. Acest fapt a fost urmat, un an mai târziu, de adoptarea definiţiei de lucru de către România. Vă rog să acceptaţi, Excelenţa Voastră, sincere condoleanţe, pe care le transmit, totodată, şi familiei îndurerate", se arată în mesajul şefului statului israelian.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a murit la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

Născut în 1961, el a fost cadru didactic al Universităţii Politehnica din Bucureşti, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obţinut şi doctoratul. Ulterior, a intrat în serviciul diplomatic.

Mihnea Constantinescu a deţinut în perioada mai multor guvernări funcţiile de director al Cancelariei primului-ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat şi director general pentru afaceri politice în Ministerul…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata