Prima reacţie la nivel internaţional faţă de dubiile exprimate de Juncker legate de capacitatea României la conducerea Consiliului UE: „Să oferim şansa de a începe mandatul”

0

 

Lars Danielsson, reprezentantul permanent al Suediei la Uniunea Europeană, i-a recomandat preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, să acorde României „şansa” de începere a mandatului semestrial la Preşedinţia Consiliului UE înainte de a evalua activitatea Guvernului de la București.

„Jean-Claude Juncker spune că este nesigur privind capacitatea României de a conduce UE. Pot sugera în mod modest ca măcar să oferim României şansa de a începe mandatul de preşedinte înainte de a evalua capacităţile. În privinţa echipei României de la Bruxelles, sunt convins că ei se vor descurca foarte bine”, a transmis Lars Danielsson prin Twitter, citat de Mediafax.

Reacția lui Danielsson vine după ce Jean-Claude Juncker a spus că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni.

Juncker a mai spus şi că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană.

România va prelua la 1 ianuarie 2019 Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

 

Citește și: Călătorie în timp: Cum sărbătoreşti Revelionul de două ori în aceeaşi noapte, în două ţări diferite

Citește și: Peste 10 câini ajung zilnic în adăposturile ASPA, cei mai mulți din cauza abandonului. Mesajul iubitorilor de animale: ”Adoptă, nu cumpăra!”

Citește și: VIDEO/Povestea uneia dintre cele mai ascultate piese de Revelion: Abba, Happy New Year. Videoclipul a fost filmat în apartamentul regizorului!

Post-ul Prima reacţie la nivel internaţional faţă de dubiile exprimate de Juncker legate de capacitatea României la conducerea Consiliului UE: „Să oferim şansa de a începe mandatul” apare…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata