Primăria Sibiu continuă proiectul iniţiat pentru modernizarea infrastructurii

Foto: readymap.tips
0 143

Pentru îmbunătăţirea mobilităţii în Sibiu este necesar să se creeze legături mai bune între cartierele Guşteriţa şi Reşiţa.

În acest sens, Primăria Sibiu continuă proiectul iniţiat pentru modernizarea şi extinderea străzii Viitorului, pe sectorul cuprins între str. Târgu Fânului şi str. Moara de Scoarţă.

„Strada Viitorului poate fi astfel o alternativă pentru traficul care aglomerează Podul Gării. Prin modernizarea acestei străzi creăm o legătură mai eficientă cu cartierele Guşteriţa si Reşiţa. Am identificat prin studiile realizate de specialişti o modalitate de a îmbunătăţi fluenţa traficului si implicit mobilitatea sibienilor care locuiesc în aceste zone. În această lună voi supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnici şi economici rezultaţi în urma elaborării documentaţiei de avizare a lucrărilor de investiţii.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În cadrul acestui proiect se vor realiza următoarele:

– coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicţia de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălţime mai mare;

– lărgirea carosabilului în zona podului CFR la 2 benzi, pentru a elimina obligaţia circulaţiei alternative; pentru aceasta va fi necesară execuţia unor lucrări de fundare în taluzul râului Cibin, precum şi consolidarea şi sprijinirea terasamentului nou al drumului;

– modernizarea infrastructurii întregului tronson dintre str. Târgu Fânului şi str. Moara de Scoarţă;

– crearea de trotuare în zonele în care lăţimea nu permitea înainte amenajarea lor;

– modernizarea sistemului de iluminat public din zonă;

– înlocuirea parapeţilor în partea dinspre râul Cibin.

În contextul financiar, lucrarea are o complexitate şi un grad de dificultate mare, astfel că valoarea investiţiei ridicându-se la 18,13 milioane de lei.

Din punct de vedere edilitar, următorul pas va fi întocmirea proiectului tehnic şi contractarea execuţiei lucrărilor propriu-zise.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata