Primul tractor agricol românesc făcut după o pauză de 10 ani

0

TAGRO, primul tractor agricol românesc făcut după o pauză de 10 ani, a fost omologat de Registrul Auto Roman (RAR), iar acesta va ieși pe poarta fabricii în luna iunie.
Este primul tractor agricol românesc, conceput și realizat integral de IRUM Reghin. Omologarea sa de către RAR certifica înaltă calitate a tractorului agricol, care respectă toate standardele europene. IRUM Reghin menționează că procesul de omologare a început de anul trecut. Spre sfârșitul anului 2018, TAGRO a fost supus unei serii de încercări statice și dinamice, efectuate de către Departamentul Omologări al RAR București, care au avut un rol important în definirea și optimizarea produsului, în conformitate cu normele impuse de către Uniunea Europeană.

Cele peste 45 de rapoarte au fost făcute pe baza testărilor efectuate la sediul din RAR București, dar și în afara țării, la Universitatea din Bologna (IT) și Millbrook Proving Ground (UK).

„În luna aprilie a acestui an, vom începe producția componentelor și vom finaliza nouă structură de asamblare a tractorului agricol românesc. În luna iunie vor ieși pe poartă IRUM primele tractoare TAGRO. Pentru ca acest lucru să fie posibil, specialiștii au efectuat numeroase teste pe câmp, la lucru, cu diferite echipamente și accesorii. Companiile din domeniul agricol din România, dar și din străinătate, vor beneficia de acum de un tractor performant, conceput integral în departamentul nostru de cercetare și dezvoltare”, a declarat Mircea Oltean, CEO al companiei IRUM.

Modelul are o cabină etanșă, certificată ROPS (Roll Over Protective Structure) și FOPS (Falling Objects Protective Structure), care e împiedică intrarea prafului în interior, dar și un bord fix înconjurat de dispozitive de control concepute pentru a eficientiza operarea sa.
Proiectul inovator a presupus o investiție totală de peste 4 milioane de euro, iar dezvoltarea prototipurilor a implicat cele mai moderne tehnologii.

sursa wall-street.ro

 

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close