Pro România cere majorităţii parlamentare să susţină propunerile privind depistarea precoce a tulburării de spectru autist

Reprezentanţii Pro România au făcut apel, duminică, la reprezentanţii majorităţii din Camera Deputaţilor, să susţină propunerile legislative privind depistarea precoce a copiilor cu tulburare de spectru autist şi cele privind înfiinţarea unui registru unic de evidenţă, după ce Senatul a respins aceste modificări la legea 151/2010.

Liderul formaţiunii, Victor Ponta, a precizat că proiectul a fost elaborat în baza propunerilor făcute de către ONG-urile din domeniu şi are susţinerea Ministerului Sănătăţii, dar că PSD nu le sprijină, din cauza că vin din partea unui deputat Pro România.

"Pur şi simplu, modificările făcute de către deputatul PSD Gabriela Podaşcă nu mai sunt acceptate de PSD când e vorba de deputatul Pro România Gabriela Podaşcă. Liderul de grup de la Senat de la PSD a zis: 'Da, erau bune când era la PSD, acum pentru că e la Pro România nu mai sunt bune şi nu le mai admitem'", a spus Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.

Deputatul Gabriela Podaşcă a declarat că propunerile de modificare a legii 151/2010 vor intra săptămâna viitoare în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

"Pe de o parte avem nevoie de o depistare precoce a tulburării de spectru autist, prin obligativitatea aplicării screening-ului de către medicul de familie pentru toţi copiii cu vârsta sub trei ani. Pe de altă parte, vorbim de înfiinţarea unui registru unic de evidenţă a tuturor persoanelor diagnosticate cu TSA, registru care ar urma să fie înfiinţat şi gestionat de către Ministerul Sănătăţii. Ultima propunere: un acces liber şi gratuit la servicii specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale pentru aceste persoane. Partea bună este că Guvernul a apreciat acest proiect legislativ şi a dat un punct de vedere favorabil. Partea proastă este că în momentul în care acest proiect a intrat în dezbatere la Senat, vedem că raportul votat de către colegii din Senat elimină două puncte…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata