Producătorul auto Fiat Chrysler va investi 250 de milioane de dolari în India

Foto: fortune.com
0 86

Aproximativ 250 de milioane de dolari, va investii, producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA),în următorii doi ani, pentru a-şi spori prezenţa pe piaţa din India cu lansarea a patru noi SUV-uri sub brandul Jeep, transmite Reuters.

În contextul auto indian, investiţia va sprijini producţia pe plan local a vehiculelor Jeep Wrangler şi Jeep Cherokee şi lansarea noii versiuni a SUV-ului Jeep Compass, a informat într-un comunicat FCA.

În prezent, cota de piaţă a FCA se situează sub 1% pe piaţa indiană a automobilelor de pasageri. Adăugarea de noi vehicule la portofoliul companiei va ajuta FCA să-şi scadă costurile şi să-şi majoreze vânzările.

Această investiţie vine într-un moment în care producătorii auto globali s-au angajat să îndeplinească dubla provocare cu care se confruntă industria: finanţarea vehiculelor prietenoase cu mediul şi pandemia de coronavirus (Covid-19).

La fel ca pretutundeni şi piaţa auto din India este afectată de scăderea vânzărilor. Grupul auto nipon Honda Motor a fost forţat să-şi închidă una dintre cele două fabrici din ţară, iar General Motors a oprit luna trecută producţia în India pentru export. În ultimii ani, mai mulţi producători auto au intrat pe piaţa din India, inclusiv grupul sud-coreean Kia Motors şi compania chineză SAIC Motor Corp.

În contextul auto, FCA va produce şi va asambla noile SUV-uri la fabrica sa din vestul Indiei, pe care o deţine împreună cu producătorul auto local Tata Motors.

Noile SUV-urile FCA ar urma să concureze cu modelul Endeavour de la Ford şi modelul Fortuner de la Toyota.

Investiţia totală a FCA în India va depăşi 700 de milioane de dolari, inclusiv 150 de milioane de dolari într-un nou centru global de tehnologie.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x