Produse de parfumerie cu o valoare de peste 233.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute

196

După ce a încercat să introducă ilegal în România, prin PTF Giurgiu-Ruse, un cetăţean turc este cercetat penal, pentru cantitatea de 1.390 de produse de parfumerie susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 233.000 de lei.

„Poliţiştii de frontieră giurgiuveni aflaţi în serviciu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar condus de către un cetăţean din Turcia, în vârstă de 53 ani. Mijlocul de transport aparţinea unei firme de transport persoane şi efectua curse regulate pe ruta Turcia – România. În urma controlului amănunţit efectuat asupra autovehiculului, au fost descoperite, ascunse în podeaua autocarului, mai multe colete de culoare neagră ce conţineau 1.393 produse parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute”, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, de ITPF Giurgiu.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră, au stabilit că posesorul bunurilor este şoferul autocarului, un cetăţean turc în vârstă de 53 ani. Acesta a declarat că urma să transporte bunurile în România, contra sumei de 250 dolari.

Toate aceste bunuri, în valoare de aproximativ 233.600 lei, ar fi fost comercializate ca produse de marcă, însă au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata