Prof. dr. Vlad Ciurea vorbeşte despre grăsimea care poate fi consumată oricând, în orice cantitate: ”Este minunată!”

5 min citire

Inrolare trafic.ro
Pentru o viață sănătoasă, evitați excesul de grăsimi. Dar nu și pe cele bune! Prof. dr. Vlad Ciurea, despre grăsimile pe care le putem consuma fără teama de a ne face rău organismului.

Se știe deja că prof. dr. Vlad Ciurea este un susținător al unui stil de viață sănătos. Acesta a vorbit în nenumărate rânduri despre alimentele care fac bine creierului, dar și întregului organism.

În explicaţiile sale, ”Semințele, și eu pledez pentru semințele de dovleac, sunt foarte bune pentru creierul uman. Toate vegetalele, toate legumele, sunt foarte bune. Pentru că aduc un aport de anumite substanțe, numite aminoacizi, și alte substanțe care intră în compoziția transmițătorilor. Între două celule nervoase se află ceea ce numim sinapsă. La această sinapsă se află neurotransmițătorii. Neurotransmițătorii funcționează pe baza alimentelor. Chimismul din alimente se duce acolo. Și se sintetizează. Dacă noi nu am dat chimismul necesar, sinapsa nu funcționează. Degeaba suntem foarte dotați în alte domenii dacă sinapsele nu funcționează. De aceea observați că sunt persoane foarte deștepte, care au probleme de vorbire, de sinapsă. Deci este o problemă”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

 

În plus, ”Apa este de asemenea un element extrem de important în transmiterea sinapsei și funcționarea creierului. Creierul uman are 78% apă. Deci plutește într-un lichid, în apă. Este foarte interesant. Mai departe, să continuăm cu alimentele. Nucile sunt dovedite foarte bune pentru creier.

Apoi usturoiul, se știe de 5000 de ani lucrul acesta, de la vechile popoare. De ce evreii mănâncă usturoi continuu, încă din antichitate? Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. Dovadă că, dacă de 5000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi, de ce consumă acest usturoi?

Poporul Danez, unde eu am lucrat, de exemplu, nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic, să își îmbunătățească starea genetică, așa că, spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduceau un usturoi, din Spania, care nu mirosea atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți. Mult mai bun și mai sănătos.

 

vlad ciurea cel mai sanatos inlocuitor zahar miere stevia

Apoi este pătrunjelul, este recunoscut, și busuiocul, foarte bune toate”, mai explică renumitul neurochirurg.

Cea mai bună grăsime pentru organism

”Nu avem avocado la noi în țară, acest fruct este un fruct minunat pentru creier. Tot ceea ce spun acum este pentru creier.

La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier, și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!”, susține medicul.

 

vlad ciurea adevarul despre mici

”În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine. Și acel Omega care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic.

Carne sănătoasă

Iar din carne, și carnea este foarte bună pentru creier. Se consideră cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună. Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului.

 

vlad ciurea rugaciune dimineata

Peștele recomandat de prof. dr. Vlad Ciurea

Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești, sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește.

Poate salatele sunt foarte bune, nu trebuie să spunem ce fel de salate, dar sunt foarte bune. La fel și toate fructele. Conopida este foarte bună pentru creier, din toate acestea alimente, creierul își ia ce are nevoie, cât mai bun, pentru a funcționa în condiții cât mai bune”, a concluzionat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Sursa – www.antena3.ro