Prognoză meteo specială ANM pentru București! Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore

Potrivit prognozei meteo speciale ANM, în București se înregistrează ninsoare! Vremea în următoarele ore va crește treptat, însă doar cu un grad, urmând ca, o dată cu lăsarea serii, să se revină la temperaturi reci. Așadar, în Capitală, la această oră, s-au înregistrat -2 grade Celsius. Vântul suflă din direcția NE, cu o putere de 32 de kilometri pe oră. Umiditatea are un procent crescut, de 100%, iar norii acoperă cerul în întregime. Stratul de zăpadă este posibil să ajungă chiar la 15 centimentri.

Cât despre durata în care bucureștenii vor avea parte de ninsori, aceasta se întinde pe tot parcursul zilei, dar și al nopții. De altfel, Capitala se afă sub avertizarea de cod galben de ninsori și viscol de ieri, 27 noiembrie. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între -1 grade Celsius și -6 grade Celsius.

Situație meteo ANM

Prognoză meteo ANM pentru București

De asemenea, conform centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Rutiere, șoferilor le este recomandat să:

își asigure o bună lizibilitate curățând parbrizul, luneta și geamurile laterale
să asigure buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și a sistemului de climatizare și dezaburire
să aibă mașina echipată cu pneuri corespunzătoare
să circule cu viteză redusă
să nu afecteze depășiri riscante
să păstreze în mers o distanță potrivită pentru a putea opri în condiții de siguranță
să nu frâneze ori să vireze brusc și să folosească cu precădere frâna de motor
să adopte în orice moment o conduită preventivă la volan

Totodată, potrivit experților meteo, vremea se va răci considerabil în toată țara și precipitațiile se vor transforma în lapoviță, apoi în ninsoare în toate regiunile. De altfel, ultimele rulări ale modelelor numerice arată posibilitatea apariției fenomenului de viscol local în sudul României, loc în care s-au raportat și cantitățile de apă vor fi…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata