Proiect MAI pentru interventia Politiei in caz de pericol

0 173

Politistii vor putea utiliza mijloace si metode de localizare, intercepta comunicatii si accesa sisteme informatice doar cu autorizare de la procuror, in caz de pericol grav in care se afla o persoana disparuta, potrivit unui proiect de lege initiat de MAI si pus in dezbatere Publica. De asemenea, sistemul RO-ALERT poate fi folosit in cazul rapirii unui minor, scrie Hotnews.ro.

Proiectul de lege prevede posibilitatea utilizarii unor mijloace si metode de localizare, specifice pana in prezent doar procesului penal, pentru gasirea unei persoane disparute aflate intr-o situatie de vulnerabilitate.

La acest moment nu exista posibilitatea legala de a gasi o persoana disparuta prin localizarea telefonului mobil pe care il are asupra sa, acest lucru fiind posibil doar atunci cand exista indicii ca este vorba de o infractiune si se deschide un dosar penal, se arata intr-un comunicat al MAI.

Potrivit sursei citate, proiectul prevede posibilitatea utilizarii tehnicii de localizare si atunci cand persoana disparuta aflata intr-o situatie de vulnerabilitate contacteaza autoritatile prin mijloace informatice de comunicare.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x