Proiect privind depistarea cancerului colorectal derulat de Spitalul Militar, în parteneriat cu COPAC

Foto: medium.com
0

Peste 50.000 de persoane din regiunea Bucureşti-Ilfov vor beneficia gratuit de screening pentru identificarea cancerului colorectal în cadrul unui program derulat de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” pe o perioadă de aproximativ 4 ani, în parteneriat cu Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), cu fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

În cadrul acestei acţiuni, se previzionează ca prin acest proiect să se identifice şi mobilizeze pentru screening a 50.001 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50 şi 74 ani, care vor beneficia gratuit de programul de screening pentru identificarea cancerului colorectal, trimiterea la specialist pentru investigaţii şi realizarea a minim 2.104 de endoscopii.

În acest sens se are în vedere înfiinţarea unui centru de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului colorectal pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, în cadrul Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, precum şi derularea unei campanii de informare, educare şi conştientizare a populaţiei cu privire la serviciile de screening oferite prin proiect.

Aşadar, proiectul “Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II Bucureşti-Ilfov – POCU/757/4/9/136824” are o valoare totală de 23.917.666,36 lei, din care valoarea nerambursabilă din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 este de 19.134.133,08 lei, iar asistenţa financiară nerambursabilă din bugetul naţional – 4.406.417,05 lei.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata