Capitala Tineretului din România 2021-2022 lansează – #ComeToSEAusINFORMED

0 162

Capitala Tineretului din România 2021-2022 lansează amplul proiect de informare a tinerilor pe diferite teme educative – #ComeToSEAusINFORMED, proiect ce va fi lansat pe data de 26 februarie şi se va finaliza la jumătatea lunii aprilie.

Astfel că pe parcursul campaniei vor fii discuţii deschise şi cât se poate de transparente cu actori principali din diferite domenii de interes pentru tineri. Temele abordate vor fi educaţie sexuală, educaţie juridică, bullying şi incluziune socială, educaţie financiară şi integrarea în societate a tinerilor cu diferite tipuri de dizabilităţi.

În cadrul acestui proiect vor fii înregistrate şi urcate pe diferite platforme media (Spotify, Google Podcasts, Breaker, RadioPublic, Apple Podcasts, Anchor), precum şi pe canalul de YouTube dedicat Podcast-ului Coffee Talks, 5 ediţii speciale. Fiecare dintre acestea au menirea să contribuie la tabloul de ansamblu al proiectului de informare şi conştientizare pe care dorim să-l implementăm.

Din programul campaniei se menţionează:

-Pe data de 4 martie va fi lansat primul podcast. Tema abordată în acesta este una destul de controversată, care a reuşit să adune păreri pro şi contra la nivel de importanţă şi impact. Este vorba despre educaţia sexuală. Subiectul va fi dezbătut pe larg alături de oameni din acest domeniu, respectiv echipa de la IeleSânziene. Vom puncta idei importante din diferite arii ale acestui subiect amplu pentru ca tinerii urmăritori ai podcast-ului nostru să înţeleagă utilitatea şi necesitatea acestui tip de informaţii.

-Pe 14 martie se va lansa o ediţie necesară tuturor utilizatorilor de platforme social media şi nu numai. Podcast-ul 2 deschide discuţia educaţiei juridice. Deşi acest subiect este considerat a fi „de oameni mari”, el se regăseşte în viaţa cotidiană a tinerilor prin repercusiuni bine de ştiut, acţionând, totodată, şi ca safe place al victimelor.

Obiectivul principal al proiectului este acela de apropiere a publicului de subiect într-un mod fun si aplicat pe interesele arătate ale urmăritorilor.

-Nu departe de zona anterioară de discutie, podcast-ul numărul 3 care se va lansa pe data de 24 martie pune în lumină bullying-ul în toate formele acestuia. Acest tip de comportament se observă tot mai des în rândul a diferite categorii de vârstă, afectând victima atât pe moment, cât şi pe termen lung. Prin explicarea acestui fenomen, a cauzelor sale şi a comportamentului necesar în astfel de situaţii cu un specialist cunoscut în domeniu din ţara noastră.

-Luna aprilie începe cu podcast-ul numărul 4, din data de 4, care are ca temă de discuţie educaţia financiară. Se are în vedere menegerierea unor diferite sume de bani, mai mici sau mai mari, motiv pentru care este important să se ştie cum se gestionează aceştia în mod eficient. Pentru o discuţie amplă pe acest subiect se va invita un specialist al domeniului, alături de care se va descifra răspunsul mai multor întrebări de natură financiară.

– Ultimul podcast al campaniei #ComeToSEAusINFORMED va apărea pe 14 aprilie şi va avea ca subiect de discuţie incluziunea tinerilor cu diferite tipuri de dizabilităţi. Se va afla ce trebuie şi ce nu trebuie să facem în ceea ce îi priveşte convieţuirea cu oamenii  cu dizabilităţi, cum ajutăm la integrarea lor în societate şi unde se produce ruptura care ne determină să abordăm o atitudine neadecvată faţă de aceştia.

Aşadar, Capitala Tineretului din România, care funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (European Youth Capital – www.europeanyouthcapital.org), este cel mai ambiţios program naţional destinat tinerilor, pentru că pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret, în general, şi pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special. În cadrul programului, autorităţile locale colaborează cu organizaţiile neguvernamentale de şi pentru tineret şi cu mediul privat, şi îi pun pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata