„Protejarea consumatorului român în contextul pandemiei. Un consumator european informat este un consumator protejat!”, dedicat Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, sărbătorită pe15 martie.

0 17

Luni 15 martie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) organizează luni evenimentul „Protejarea consumatorului român în contextul pandemiei. Un consumator european informat este un consumator protejat!”, dedicat Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, sărbătorită anual.

În acest sens, reprezentanţii ANPC vor face, în cadrul conferinţei, o analiză exhaustivă a anului 2020 şi a perspectivelor pentru anul 2021, dar vor fi analizate şi subiecte legate de o reglementare mai bună în domeniul protecţiei consumatorilor şi de provocările curente şi cele din viitorul apropiat, în contextul pandemiei.

În contextul social actual, acest eveniment este o oportunitate de a atrage atenţia asupra drepturilor fundamentale ale tuturor consumatorilor, de a le respecta nevoile şi de a le proteja.

În conformitatea organizatorilor, au fost invitaţi la eveniment Ludovic Orban – preşedintele Camerei Deputaţilor, Dan Barna – viceprim-ministrul României, Silvia Dinică – preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senatul României, Niculae Havrileţ – secretar de stat în Ministerul Energiei, Annamaria Bogya – secretar de stat în SGG, Gyerkó László – consilier de concurenţă în Consiliul Concurenţei.

Iar din partea ANPC vor fi prezenţi Claudiu Dolot – preşedintele Autorităţii, Valentina Veronica Mitran Piticu şi Claudiu Mădălin Giurcău – vicepreşedinţi ANPC, precum şi Paul Anghel – director general ANPC.

Din punct de vedere istoric, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor a fost inspirată de preşedintele american, John F Kennedy, care a trimis un mesaj special Congresului SUA la 15 martie 1962, în care a abordat pentru prima dată, în mod oficial, problema drepturilor consumatorilor. În discursul său, preşedintele a formulat patru drepturi fundamentale ale consumatorului, şi anume: dreptul la siguranţă, dreptul de a fi informat, dreptul de a alege, dreptul de a fi ascultat.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata