Protejarea seminţelor ţărăneşti şi a agrobiodiversităţii din România

196

Marţi 2 februarie, Asociaţia ţărănească Eco Ruralis, împreună cu Academia de la Geneva, organizează webinarul privind oportunităţile şi obstacolele în implementarea Dreptului la Seminţe conform Declaraţiei ONU pentru Drepturile Ţăranilor şi ale altor persoane care lucrează în mediul rural în România.

„Prin acest eveniment, ne propunem să dezbatem, alături de reprezentanţi ai asociaţiilor ţărăneşti, mediului academic şi instituţiilor publice relevante, oportunitatea pe care Declaraţia ONU pentru Drepturile Ţăranilor o reprezintă în protejarea seminţelor ţărăneşti, a agrobiodiversităţii şi a milioanelor de ţărani şi ţărănci din România. Această Declaraţie este un instrument unic la dispoziţia statelor lumii pentru a reface balanţa inegalităţii sociale dintre rural şi urban. Mai mult ca niciodată e necesară recunoaşterea rolului esenţial îndeplinit de ţărani în societate, ca păstrători de seminţe ţărăneşti, producători de hrană şi menţinători ai biodiversităţii agricole”, susţin organizatorii.

În cadrul acestor întânliri discuţiile se vor axa pe iniţiativele de producţie, distribuţie şi schimburi de seminţe ţărăneşti, care s-au dezvoltat în România, în decursul timpului şi care sunt extrem de populare în rândul ţăranilor şi tuturor celor preocupaţi de hrană sănătoasă.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata