Protocol de colaborare MAE – Uniunea Consulilor Onorifici din România

0 135

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi preşedintele Uniunii Consulilor Onorifici din România, Andreas Huber, au semnat marţi un protocol de colaborare, care are ca obiectiv principal intensificarea dialogului, a colaborării şi a sprijinului reciproc în domeniul diplomaţiei publice, culturale şi economice.

Ministrul Teodor Meleşcanu a menţionat, în cadrul evenimentului, importanţa consolidării dimensiunii economice a politicii externe româneşti şi necesitatea continuării dezvoltării dialogului instituţional cu membrii corpului consulilor onorifici străini acreditaţi în România.

"Dat fiind obiectivul pe care vi l-aţi asumat dumneavoastră, ca şi consuli onorifici în România, de a promova şi de a încuraja relaţiile dintre ţara noastră şi statele pe care le reprezentaţi, ţinând seama de eforturile deosebite pe care le-aţi adus până acum, eu cred că semnarea acestui protocol este cu adevărat o recunoaştere a activităţii dumneavoastră", le-a spus şeful diplomaţiei române celor prezenţi la eveniment.

În context, ministrul a precizat că România are 186 de consuli onorifici acreditaţi în străinătate, în timp ce 85 de consulate onorifice străine îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul statului român.

De asemenea, Meleşcanu a reiterat eforturile depuse de Ministerul Afacerilor Externe în contextul procesului de reformă consulară derulat în ultimii ani, prin finalizarea procesului de informatizare a activităţii consulare şi prin implementarea Sistemului Informatic Consular Integrat E-Cons.

"Vreau să subliniez faptul că, în ultima perioadă, Ministerul Afacerilor Externe, în contextul mai amplu de reformă consulară pe care l-am derulat în ultimii ani, prin departamentul de specialitate, am încercat să folosim şi mai mult şi în mod direct şi activităţile noastre consulare", a spus el.

La rândul său, preşedintele Uniunii Consulilor Onorifici din România, Andreas…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata