PSA obţine 308 milioane de euro după vânzarea unei participaţii în Faurecia

33

308 milioane de euro a obţinut grupul auto francez PSA, în urma vânzării către investitori a unei participaţii de aproximativ 7% la producătorul de componente auto Faurecia, veniturile obţinute urmând să fie plătite acţionarilor, după fuziunea sa cu Fiat Chrysler, transmite Reuters.

Iniţial, PSA informase săptămâna aceasta că va vinde o parte din participaţia sa de 46% deţinută la Faurecia, ca parte a acordului de fuziune cu Fiat Chrysler, care va duce la crearea Stellantis, al patrulea producător auto global.

Câştigurile vor fi distribuite în numerar acţionarilor nou infiinţatei companii auto Stellantis, alături de distribuirea în natură a restului de participaţie de 39% a PSA la Faurecia, a anunţat grupul auto francez.

Astfel, capitalizarea de piaţă a Faurecia este de aproximativ 5,9 miliarde de euro.

Anul trecut, profitul operaţional al Faurecia a crescut cu 0,7% faţă de 2018, la 1,28 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), în timp ce vânzările au urcat cu 1,4%, la 17,77 miliarde de euro. Marja operaţională s-a situat la 7,2%, în timp ce fluxul net de numerar a urcat la 587 milioane de euro.

De altfel, Faurecia deţine cinci fabrici în România: la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior), Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto) şi Căţeasca, judeţul Argeş (Sisteme de Interior).

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata