PSD anunţă ce va face, după decizia CCR în cazul protocoalelor Parchet-SRI: „Reprezintă un reper pentru Legiuitor, care are misiunea să se asigure, prin lege, că o astfel de situație nu se va mai repeta”


Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor a anunţat, miercuri, ce va face coaliţia de guvernare, în cazul protocoalelor Parchet-SRI, declarate neconstituţionale de judecătorii CCR. Acesta spune că decizia „reprezintă un reper pentru Legiuitor, care are misiunea să se asigure, prin lege, că o astfel de situație nu se va mai repeta” şi este, în egală măsură, un temei juridic de necontestat pentru cei ce-și caută dreptatea.

„Aşa cum era de asteptat, incet, incet se destramă țesătura securistă a influențelor oculte, pe bază de protocoale și Romania, stat democratic european, revine la o normalitate indelung asteptata. Curtea Constituțională a calificat în întregime drept ilegal protocolul din 2009 și, parțial, pe cele din 2016. Acum, fiecare instanță are libertatea să evalueze dacă dosarele pe care le judecă conţin probe obținute urmare a implicării SRI în temeiul acestor protocoale ilegale și să dispună in consecință, adică să le elimine. Decizia CCR demonstreaza că aceste protocoale secrete nu erau doar metodologii de lucru, chipurile normale, între instituții ale statului, respectiv între SRI și PICCJ, ICCJ, CSM”, a scris Fifor, într-o postare pe Facebook.

El precizează că „avem acum dovada supremă a temeliei profund anticonstituționale, ilegale, care a stat la baza planului regimului Băsescu, ca, sub umbrela combaterii corupției, să declanșeze abuzuri inimaginabile in vreun stat democratic, împotriva țintelor considerate indezirabile”.

„Nu cred că nu vinovăția cuiva sau dorința de dreptate și adevăr au fost elementele care au guvernat investigațiile și procesele penale anticorupție, ci resorturi obscure, interese partizane și setea de putere, toate instrumente ale unei puteri…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata