PSD cere Băncii Naţionale a României să apere moneda naţională. Social-democraţii, referire la rezerva valutară naţională, de 36,8 miliarde de euro


PSD a transmis, vineri, un mesaj către Banca Naţională a României, în contextul deprecierii monedei naţionale. Social-democraţii, care şi-au reactivat pagina oficială de Facebook, spun în mesaj că BNR dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde, adică mai mult decât dublu banilor cash care se mişcă în România, astfel că există „suficiente resurse să apere moneda naţională”.
„În 2016, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunea că „BNR apără moneda naţională, asigură stabilitatea preţurilor (…) şi pe cei peste 3-4 milioane de români care au credite la bănci”. Astăzi, BNR dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde, adică mai mult decât dublu banilor cash care se mişcă în România. Are deci suficiente resurse să apere moneda naţională. Alături de milioanele de români care au de plătit rate la bănci, solicităm BNR să îşi facă datoria! (…) Solicităm BNR să-şi facă datoria şi să apere moneda naţională şi ratele românilor aşa cum spunea că face în 2011″, precizează PSD, în mesajul transmis pe pagina de socializare.
Nu este primul mesaj transmis de PSD, pe acest subiect. În altă postare, de joi, PSD afirmă că BNR este singura instituţie abilitată să administreze controlat cursul leu-euro.

„Cursul valutar nu poate şi nici nu trebuie să fie stabilit prin hotărâre de Guvern. Nu ar mai fi o piaţă liberă. Singura instituţie abilitată să administreze „controlat” cursul leu-euro este Banca Naţională, care dispune în prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro, ce îi permit să ţină sub control variaţiile de curs”, a susţinut PSD în mesajul transmis pe Facebook.
Leul s-a depreciat din nou în fața euro și a dolarului american, moneda națională bifând un nou record negativ, potrivit datelor…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata