PSD, convocat în şedinţă de urgenţă, după refuzul lui Iohannis de a accepta numirile la Transporturi şi Dezvoltare Regională. Se ia în calcul sesizarea CCR

0 104

Social-democraţii se reunesc, marţi, într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional. de la ora 17,00. Convocarea conducerii PSD vine după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a accepta propunerile de numire a Liei Olguţa Vasilescu, la Ministerul Transporturilor şi a lui Ilan Laufer, la Ministrul Dezvoltării Regionale. Se ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale, privind un conflict de natură instituţională între Preşedinte şi Guvern.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a aprobat remanierea guvernamentală, dar a precizat că nu semnează propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, respectiv Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care şeful statului a spus că sunt „nepotrivite”.

„Am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor”, a precizat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Şeful statului nu a anunţat revocarea din funcţie a lui Paul Stănescu, din funcţiile de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi nici a lui Lucian Şova din funcţia de ministru al Transporturilor, astfel că cei doi miniştri rămân în funcţie, în ciuda deciziei PSD de a-i înlocui din funcţii.

Potrivit unor surse din PSD, se ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale, privind un conflict de natură instituţională între Preşedinte şi Guvern, pentru acest refuz de a-i revoca pe cei doi miniştri şi de a-i înlocui cu Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer.

Anunţul a fost făcut de deputatul PSD Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al Camerei…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x