PSD îl atacă pe Iohannis, după declaraţiile făcute în urma sesizării CCR: „Pur și simplu blochează România. Vom utiliza toate mijloacele legale pentru a debloca situația”

PSD a condamnat, vineri, „blocajul instituțional creat prin gesturile iresponsabile ale lui Iohannis”, după criticile dure ale şefului statului la adresa premierului Viorica Dăncilă, despre care a spus că „pur şi simplu nu înţelege cum funcţionează statul”. În aceste condiții, PSD va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația creată de Iohannis și pentru a-l determina pe acesta să respecte legile și Constituția României.

„​Partidul Social Democrat condamnă decizia iresponsabilă a președintelui Iohannis de a bloca funcționarea a două ministere cheie ale Guvernului României. Lipsit de orice argument politic, legal sau constituțional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte”, a transmis PSD, printr-un comunicat oficial.

Social-democraţii îl acuză pe Klaus ​Iohannis că „pur și simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi și dezvoltare locală”.

„​Scandalurile și conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar și al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. ​Iohannis a manifestat astăzi un comportament lipsit de orice decență și bun simț față de doamna prim ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul ședinței solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului. Dincolo de funcții, președintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă.”, a transmis partidul de…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata