PSD susţine consensul politic pe teme majore de interes naţional; prevederile referendumului trebuie transpuse imediat în legislaţie

0 112

Partidul Social Democrat susţine consensul politic pe temele majore de interes naţional, "mai ales atunci când un astfel de demers este unul real şi nu un joc electoral", punctând că prevederile referendumului trebuie transpuse imediat în legislaţie, indiferent dacă partidele încheie sau nu un pact politic.

"PSD a luat la cunoştinţă, în urma conferinţei de presă a Preşedintelui Klaus Iohannis de astăzi, şi nu în timpul consultărilor, de intenţia acestuia de a propune partidelor politice din România un acord politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României. PSD va analiza în cadrul Comitetului Executiv Naţional propunerea preşedintelui Iohannis şi va formula un răspuns oficial. PSD susţine consensul politic pe temele majore de interes naţional, mai ales atunci când un astfel de demers este unul real şi nu un joc electoral. PSD a susţinut şi va susţine întotdeauna orice înţelegere politică benefică interesului României", se arată într-un comunicat al PSD remis miercuri AGERPRES.

PSD consideră că în acest moment în care se discută despre crearea unui consens politic e necesar ca un eventual pact încheiat între toate partidele politice să mai conţină câteva aspecte vitale pentru interesul României: susţinerea unei Uniuni Europene cu o singură viteză, în care toate statele membre să se bucure de aceleaşi drepturi şi beneficii; acţiunea tuturor forţelor politice din România pentru înlăturarea dublului standard în Uniunea Europeană. nimic din ce este permis în alte state membre să nu fie interzis în România, iar ceea ce este respectat în alte state să fie respectat şi în România; condamnarea protocoalelor secrete încheiate între instituţiile din sistemul judiciar şi alte instituţii; justiţia trebuie să fie independentă şi transparentă.

De asemenea, social-democraţii susţin că este necesară asigurarea şi garantarea independenţei judecătorilor…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x