PSD vrea ca insulta și calomnia să se pedepsească cu închisoarea. Codrin Ştefănescu: „Cât să mai tolerăm?”


PSD vrea reincriminarea insultei şi a calomniei. O spune secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, care s-a confruntat, în deplasările efectuate în ţară, cu mai multe incidente în care a fost huiduit, pe stradă. Şi deputatul Eugen Nicolicea afirmă că, în ultima vreme, sunt mii de cazuri de poliţişti, judecători sau demnitari care sunt înjuraţi, pentru că „nu are nimeni ce le face”. 

Codrin Ştefănescu afirmă că legislaţia trebuie modificată urgent, în urma valului de critici şi insulte la adresa unor lideri politici.

„Activiştii ăştia social, plătiţi regeşte, că mulţi dintre ei nu au un loc de muncă concret, doar o perturbă pe banii care îi primesc pentru treaba asta. Cât să mai tolerăm? Azi vin şi vandalizează intrarea în Ministerul de Justiţie, au vandalizat casele unor oameni politici, ale unor jurnalişti, mâine, poimâine intră şi în casă. Unele legi trebuie modificate foarte urgent, cum e aia cu ultrajul. Da, o vom modifica şi repede”, a declarat Codrin ştefănescu, la Sibiu.

Şi deputatul Eugen Nicolicea susţine acest demers. „Aţi văzut o mie de cazuri în care poliţişti, judecători, procurori, ca să nu zic şi demnitari, sunt înjuraţi, insultaţi pe motiv că nu are nimeni ce le face şi evident că trebuie reformulat. Susţineţi această modificare? Bineînţeles că o susţin”, a spus Eugen Nicolicea.

Ce spune PNL: „Ne îndreptăm spre partidul stat”
Deputatul PNL Raluca Turcan spune că ideea reincriminării insultei şi calomniei i-a venit lui Eugen Nicolicea, la Sibiu, după ce, împreună cu Codrin Ştefănescu, au fost huiduiţi de oameni pe stradă.

„În logica lor, probabil că urmează să scoată întreaga Opoziţie în afara legii, fie că vorbim de partide, fie de voci…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Adi spune

    Lăsați-o mai moale cu asemenea legi. Glăsuiți și purtați-vă cum trebuie, comportați-vă cu onestitate și totul va fi în regulă. Oricum sunteți o cloacă care miroase îngrozitor. Ați dus țara în derizoriu. Mai visa și Dragnea o lege similară. Vreți să ne băgați pumnul în gură! Libertatea de exprimare include și asemenea aspecte. dacă vrem ca această valoare să aibă consistență. Să nu vă închipuiți că limbajul vulgar mă fascinează. Dar trebuie să existe asumare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata