Război la graniță! Trupele militare s-au mobilizat!

Este război la graniță, trupele militare s-au mobilizat, iar România și NATO au reacționat cu rapiditate. Conform spuselor consilierului prezidențial din Serbia, este foarte posibilă o intervenție militară sârbă în Kosovo, după decizia Parlamentului de la Priștina de a forma o armată.

Consilierul președintelui sârb Aleksandr Vucici a atenționat oamenii susținând că armata sârbă ar putea declara Kosova drept pământ ocupat. Pe de altă parte, administrația de la Belgrad a decis înființarea unui armate în Kosovo, drept”cea mai mare ameninţare directă la adresa păcii şi stabilităţii regionale”.

Război la graniță! ”Praștina nu vrea pace”

De altfel, și liderul etnicilor sârbi din Kosovo a reacționat. Goran Rakici a considerat că decizia de înființare a armatei kosovare este una ”inacceptabilă”, afirmând că ”acest lucru arată clar că Priștina nu vrea pace”. Cu toate acestea, Alianța Nord-Atlantică a îndemnat ambele părți implicate să dea dovadă de reținere.

Război la graniță! Trupele militare s-au mobilizat!Consilierul președintelui sârb Aleksandr Vucici a atenționat oamenii susținând că armata sârbă ar putea declara Kosova drept pământ ocupat.

Pe de altă parte, a reacționat și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Acesta a mărturisit că regretă hotărârea parlamentului de la Priștina de a construi o armată kosovană. De altfel, acesta speră ca Alianța să ”reexamineze nivelul de angajare” în Kosovo. ”NATO susţine dezvoltarea Forţei de securitate din Kosovo în actualul mandat. După schimbarea mandatului, Consiliul Atlanticului de Nord va trebui să reexamineze nivelul angajării alături de KSF”, a declarat Stoltenberg.

Război la graniță! Trupele militare s-au mobilizat!
Este război la graniță, trupele militare s-au mobilizat, iar România și NATO au reacționat cu rapiditate

Despre situație a vorbit și Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, care a cerut misiunii ONU din Kosovo să ia măsuri. ”Suntem convinși că prezența…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata