Reacția lui Tudorel Toader la desemnarea Laurei Codruța Kovesi printre favoriții la obținerea funcției de procuror-șef al Parchetului European

0


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat imediat după ce a apărut informația că Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă a favoriților la funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Toader a spus că-i va anunța pe toți ceilalți miniștri de justiție din Uniunea Europeană de “abuzurile comise de Laura Codruța Kovesi”.

“Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie”, a declarat Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Dintr-o scrisoare transmisă președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, și ministrului Justiției din România, Tudorel Toader, rezultă că fostul procuror șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este pe lista scurtă a propunerilor pentru funcția de procuror-şef al Parchetului European. În urma selecției organizate de specialiștii unui Comitet special de selecție, Kovesi s-a clasat pe primul loc dintre candidați.

În urma unui interviu care a avut loc la finalul săptămânii trecute, fostul procuror-șef al DNA apare pe listă alături de alți doi candidați, Jean – Francois Bohnert din Franța și Andres Ritter din Germania.

Votul Parlamentul European și cel din Consiliul UE, în urma cărora va fi ales viitorul procuror-șef al Parchetului European, vor avea loc la finalul lunii…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata