Reacţia Opoziţiei, la bugetul de stat pe 2019. PNL: „Se bazează pe niște ficțiuni!” USR: „Un buget al minciunii şi al aducerii României în criză”


Opoziţia critică proiecţia bugetară pe 2019, anunţată de Ministerul Finanţelor Publice. Liderul liberalilor, Ludovic Orban, spune că avem un „buget science-fiction”, în timp ce USR consideră că este un „buget al minciunii şi al aducerii României în criză”.

Liderul PNL Ludovic Orban spune că ceea ce a prezentat Guvernul este „un buget science-fiction pentru că se bazează pe niște ficțiuni”, respectiv o rată a inflației de 2,8.

„Să ne aducem aminte că rata anuală a inflației care era aproape zero în momentul în care PSD-ALDE s-au instalat la guvernare a ajuns la un nivel extrem de ridicat, 5,4 rata anualizată și la ora actuală este 4,6 rata anualizată în condițiile în care leul s-a prăbușit, în condițiile în care vor avea loc scumpiri în lanț datorate creșterii costurilor cu energie electrică, cu gazul natural. Evident că vom avea un puseu inflaționist și evident că rata inflației propusă în acest buget, respectiv 2,8% este science-fiction, este o minciună”, a spus liderul PNL.

Preşedintele Ludovic Orban mai spune că, deşi cursul de schimb euro-leu este 4,76, în proiectul de buget este stabilit un euro 4,67.

„Este o minciună gogonată pentru că tendința va fi de slăbire în continuare a leului pentru că fenomenele negative care se petrec în economie, cu siguranță vor afecta și puterea leului și implicit vor duce la continuarea scăderii leului în raport cu euro. De asemenea, tot ca o premisă falsă este și creșterea economică de 5,5%. Cum poți să îți asumi o asemenea creștere economică de 5,5% în condițiile în care toate prognozele făcute de instituții internaționale de prestigiu indică o creștere economică de maxim 4% deși, cel mai probabil, această creștere economică nu va…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata