Reacţiile politice, după decizia CCR privind protocoalele dintre Parchet şi SRI. Florin Iordache spune că dosarele vizate sunt lovite de nulitate


Apar reacţiile politice, după ce Curtea Constituţională a admis miercuri existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Parchetul ICCJ în legătură cu protocoalele cu SRI. Iniţiatorul sesizării, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, spune că probele care au fost făcute incorect și dosarele care au fost făcute cu încălcarea Codului de procedură penală, reprezintă o nulitate.

„Înțeleg și aștept și eu decizia și motivarea, că sesizarea pe care eu am făcut-o s-a admis, am făcut-o în numele Camerei Deputaților. Probabil, la instanță trebuie fiecare să vadă dacă actele materiale au fost făcute conform Codului de procedură penală. Practic, acele probe care au fost făcute incorect și dosarele care au fost făcute incorect, cu încălcarea Codului de procedură penală, reprezintă o nulitate”, a spus Florin Iordache, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Deputatul USR Stelian Ion spune, însă, că este nevoie să fie citită cu atenţie această motivare a Curţii Constituţionale şi să vedem consecinţele, pe viitor.

„Există consecinţe pe care nu le putem anticipa. Această decizie nu cred că este, acceptând că a fost admisă sesizarea lui Dragnea, pentru că de fapt el a făcut-o prin Florin Iordache, chiar dacă a fost parţial pozitivă. Nu cred că au ajuns acolo unde dorea actuala coaliţie, şi anume să desfiinţeze toate deciziile din instanţă”, a spus deputatul USR.

Curtea Constituţională a României a decis, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata