Relaţia bilaterală România – Germania şi agenda europeană, teme ale discuţiilor Klaus Iohannis – Bernd Fabritius

0

Aspecte legate de relaţia bilaterală dintre România şi Germania, în special în ceea ce priveşte comunitatea germană din România şi cea română din Germania, dar şi de agenda europeană, în contextul pregătirilor pentru preluarea de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, s-au aflat pe agenda discuţiilor care au avut loc vineri între preşedintele Klaus Iohannis şi însărcinatul Guvernului Federal german pentru imigranţi de origine germană şi minorităţi naţionale, Bernd Fabritius.

"Preşedintele României a evidenţiat relaţia bilaterală specială dintre cele două ţări, definită de puternice legături interumane, de o cooperare economică şi politică substanţiale. Preşedintele Klaus Iohannis a evocat convingerea sa fermă că minoritatea germană din România, alături de diaspora română din Germania şi de etnicii germani originari din România, reprezintă un puternic liant între cele două ţări, precum şi un catalizator al cooperării bilaterale şi la nivel european. Preşedintele României şi însărcinatul Guvernului Federal german au evidenţiat rolul semnificativ al minorităţii germane la formarea statului român modern, aceasta fiind întotdeauna un partener loial şi de încredere, precum şi un factor pozitiv pentru dezvoltarea relaţiilor româno-germane. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că România reprezintă un model de bune practici în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale", a informat Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat de presă.

Oficialul german a apreciat, la rândul său, buna colaborare româno-germană în promovarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii germane din România şi a evidenţiat importanţa promovării, în continuare, a unei politici cuprinzătoare în domeniul minorităţilor, inclusiv pe durata mandatului României la Preşedinţia Consiliului…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata