Remanierea Guvernului, la decizia PSD. Paul Stănescu îşi pierde funcţia de ministru, Gabriela Firea rămâne fără sprijinul partidului la Primăria Capitalei

0 103

Social-democraţii se reunesc, luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, for de conducere care urmează să stabilească cine rămâne şi cine pleacă din Guvern. Remanierea Guvrnului a fost anunţată încă din vară, atât de liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă, însă s-a amânat de mai multe ori, din cauza tensiunilor din partid. După excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, a venit rândul Gabrielei Firea să fie sancţionată, aceasta urmând să îşi piardă funcţiile de conducere de la Organizaţiile PSD Bucureşti şi Ilfov dar şi sprijunul PSD la Primăria Capitalei. Pe lista de remaniere au rămas doar câţiva miniştri: Paul Stănescu, Lucian Şova, Bogdan Trif, Ioana Bran şi George Ivaşcu. 

Mult aşteptata remaniere, amânată de câteva ori, urmează să fie tranşată la Comitetul Executiv Naţional de luni, de la Parlament.

Demisiile din Guvern, provocate de zvonurile remanierii şi tensiunile din PSD

Presiunea pe miniştri s-a simţit în toată această perioadă, astfel că trei miniştri şi-au dat demisia din Guvern, în această toamnă: ministrul Cercetării, ministrul Educaţiei şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Nicolae Burnete, de la Cercetare, a fost înlocuit deja de Nicolae Hurduc, în timp ce în locul lui Victor Negrescu, la Afaceri Europene, a fost pus George Ciamba, secretar de stat în Ministerul de Externe.

La Educaţie, unde a demisionat Valentin Popa, a fost numită senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, cea care ajunge pentru a patra oară în fruntea acestui minister.

Cine pleacă din Guvern: „Pucistul” Paul Stănescu pierde Ministerul Dezvoltării Regionale

Paul Stănescu este primul dintre miniştrii care ar putea f ischimbaţi în Executivului…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x