Renate Weber: Ar trebui să avem politici publice prin care să reducem apetitul de a pleca

0

România ar trebui să promoveze politici publice care să urmărească reducerea "apetitului" tinerilor de a pleca din ţară şi crearea unor condiţii atractive de reîntoarcere celor care doresc acest lucru, a declarat vineri europarlamentarul Renate Weber, la conferinţa internaţională "Agenda viitorului", organizată de Institutul de Studii Liberale (ISL).

"Vorbim de cei care se duc pe o piaţă a muncii care în mod normal trebuie să fie una liberă şi accesibilă tuturor. Eu, personal, nu pot decât să respect o decizie pe care o persoană o ia, să-şi caute norocul şi o viaţă mai bună în altă parte. Cred sincer că în calitate de om politic în România ar trebui să avem politici publice prin care, pe de o parte, să reducem apetitul de a pleca, iar pe de altă parte să devină atractivă reîntoarcerea. Nu avem astfel de politici publice, din păcate, dar pe de altă parte câtă vreme ei lucrează, îşi desfăşoară viaţa în altă parte, cred că am obligaţia să mă asigur că drepturile lor în ţările în care se află sunt respectate, că oamenii nu vor fi discriminaţi fie că e vorba de lucrători din România, fie că e vorba de lucrători din alte state", a precizat Weber.

În context, Renate Weber a spus că o soluţie pentru a-i atrage pe românii plecaţi ar fi promovarea unor politici publice pentru susţinerea celor care alcătuiesc clasa de mijloc.

"Sunt atât de mulţi români şi a-ţi lua viaţa în mâini şi să te duci într-o ţară, în sine, cred că este un gest de curaj. Eu cred că foarte multă lume s-ar reîntoarce şi eu cred că nu este atât de dificil să găsim nişte facilităţi, cel puţin pentru o perioadă de timp, pentru cei care investesc în propriile afaceri. Până la urmă coloana vertebrală şi a UE, dar şi a unei ţări o reprezintă clasa de mijloc, întreprinderile mici şi mijlocii, pe acestea cred că ar trebui în primul rând să le susţinem. Mai pot fi găsite şi alte…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close