Reparatii Turbine Auto Bucuresti

57

Cum iti dai seama daca ai probleme cu turbosuflanta?

Datorita regulilor si conditiilor impuse de autoritati pentru a micsora problemele legate de protectia mediului, masinile cu motor mare au fost inlocuite treptat cu masini cu motor mai mic dar echipate cu turbosuflanta, ceea ce da putere masinii in cauza. Turbina este o solutie foarte buna de imbunatatire a performanitei masinii prin cresterea puterii si a eficientei totale. In categoria reparatii turbine auto Bucuresti pot fi regasite oferte multiple insa, in mod normal, se impune sa aveti in vedere cateva aspecte.

Inainte de a-ti cumpara o masina cu motor turbo, trebuie sa te gandesti la mai multe aspecte deoarece  pot aparea multe probleme pe parcurs, din cauza utilizarii ineconforme sau din cauza neglijarii unor elemente importante.

In momentul in care apar defecte in functionarea ei, turbina iti va trimite cateva “avertismente”. Printre aceste avertismente sunt si urmatoarele:

 • Zgomotul – apare un zgomot care seamana cu „sirena de politie” si care devine ,cu timpul, tot  mai puternic;
 • Putere scazuta – in momentul in care accelerezi masina nu are aceeasi putere ca de obicei. Daca observi acest lucru, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa mergi sa verifici turbosuflanta;
 • Exces de fum pe evacuare – pe galeria de evacuare va iesi foarte mult fum si foarte inchis la culore. Unele masinii vor avea urme pe caroserie, daca problema este foarte grava;
 • Creste consumul de ulei;
 • Computerul de bord te va atentiona prin declansarea senzorului de gestionare a motorului, care de obicei va fi insotit de un alt simptom din cele mentionate mai sus.

Chiar daca apar aceste simptome, este bine sa verifici starea generala de functionare a masinii, inainte de verifica turbina. Aceste simptome sunt comune si altor defecte care ar putea aparea in functionarea masinii tale. Recomandam totodata, ca asemenea verificari cu carcater general, precum si alte mai detaliate, sa fie facute si in ceea ce priveste functionarea corecta si in parametrii tehnici optimi aferenti pentru casete de directie auto. Sistemul de directive este vital pentru viata noastra!

Principalele motive pentru care se defecteaza o turbina auto:

La fel ca orice alta componenta a masinii, si turbosuflanta are o durata medie de viata. Daca ai condus peste 100.000 de km, e bine sa faci o verificare si o diagnoza, pentru ca este posibil ca turbosuflanta sa necesite reparatii sau inlocuire.

 • Fisurile sau etansarea defectuasa, vor face ca gazul folsit de turbina pentru a impinge inapoi cilindrii, sa fie pierdut.
 • Calitatea slaba a uleiului folosit si neefectuarea schimbului de ulei la timp, poate forma depuneri de carbon care intra in turbina.
 • Condusul indelungat sau agresiv al masinii pot produce efecte nedorite ale turbosuflantei. Porneste intotdeauna motorul in gol timp de 1-2 minute, pentru ca altfel, turbina va fi lipsita de ulei proaspat in timp ce se invarte. Nu opri niciodata motorul imediat, deoarece turbina trebuie sa se raceasca.

Ce trebuie sa faci pentru a prelungi durata de viata a unei turbosuflantei? 

 • Schimba uleiul de motor in mod regulat si asigura-te ca folosesti uleiul recomandat de producator; 
 • Foloseste un filtru de aer de calitate si pastreaza-l curat daca este reutilizabil;
 • Evita supraincalzirea motorului;
 • Evita accelerarea brusca pana la o viteza superioara;
 • Evita supraturarea motorului;
 • Curata intercoolerul cand este necesar;

Ce alegi in cazul in care ai turbosuflanta defecta? Cumperi una noua sau apelezi la un service de reparatii turbine auto Bucuresti care te poate ajuta cu o diagnoza completa dar si cu o garantie extinsa?

Oricare varianta ai alege, ar fi buna pentru ca majoritatea celor care lucreaza cu turbine, indiferent ca vand turbosuflante sau se ocupa cu reconditionare de turbine auto, ofera garantie si suport tehnic.

Dar care ar putea fi cea mai buna solutie?

Bineinteles ca o turbosuflanta noua este mult mai scumpa decat una reconditionata, pretul ei fiind de cele mai multe ori dublu, fata de o turbina reconditionata. Mai multe recomandari sunt oferite si de echipa Bazaar Gadgets.

Exista, insa, service-uri autorizate care se ocupa cu servicii de reparatii turbine auto. Aceste unitati service iti ofera servicii de la diagnosticare pana la testare. Reconditionarea turbinei consta in dezasamblarea ei si curatarea/inlocuirea tuturor pieselor componente.

Daca apar piese defecte sau uzate, acestea vor fi inlocuite cu componente noi. Datorita dotarilor tehnologice moderne si a echipelor de specialisti in reconditionari turbine auto, service-uri de specialitate vor oferi garantie extinsa pentru turbosuflanta reconditionata.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata