Rețeta zilei. Cum să prepari cel mai bun Tiramisu

Dacă ți-e poftă de un desert savuros și sofisticat în același timp, FANATIK îți propune să încerci prăjitura Tiramisu, celebrul răsfăț dulce specific bucătăriei italiene. Acest preparat se gătește extrem de ușor, nefiind nevoie de coacere, însă va trebui lăsat preț de câteva ore la rece, așa că îți recomandăm să te înarmezi cu puțină răbdare.

Tiramisu, desertul italian pe placul tuturor

Toți pofticioșii  trebuie să încerce acest răsfăț dulce mai ales că, folosind ingredientele și proporțiile potrivite, nimeni nu va putea să dea greș. În plus, desertul italian poate fi servit și cu ocazia unei mese festive.

Ingrediente

 500 grame pişcoturi
 500 grame mascarpone (se găseşte în cutii la 250 grame fiecare)
    4 ouă
   6 linguri zahăr
   Arome (amaretto, brandy de bună calitate sau esenţă de vanilie)
 O ceaşcă de cafea

Cum să prepari cel mai bun Tiramisu. Sursa foto: reteteunica.roCum să prepari cel mai bun Tiramisu. Sursa foto: reteteunica.ro

Cum să prepari cel mai bun Tiramisu

Pentru început, separă albușurile de gălbenuș, apoi gălbenușul va trebui frecat cu două linguri de zahăr, până se face spumă și pus la foc mic într-un vas cu fundul gros, până se îngroaşă. Pentru siguranţă, pot fi puse în  baie de aburi, nu direct pe foc. Separat, bate albuşurile spumă cu patru linguri de zahăr. De îndată ce s-au răcorit gălbenuşurile,  adaugă crema de brânză mascarpone, iar apoi  adaugă bezeaua şi  amestecă uşor de jos în sus, până se omogenizează foarte bine.

Pregătește o ceașcă mare de cafea îndulcită în care poți adăuga după gust o linguriţă de ness, cognac, dar şi esenţe, apoi lasă la răcit. Pe o tavă de mărime medie, așază cu grijă un rând de pişcoturi însiropate. Cafeaua trebuie să fie rece, altfel pişcoturile se vor însiropa prea tare şi vor risca să se înmoaie. Întinde deasupra jumătate din crema cu mascarpone, după care așază al doilea strat de pişcoturi. După ce le-ai…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata