Rețeta zilei: macarons, fursecul franțuzesc și colorat

Le vedem destul de des în vitrinele cofetăriilor. Sunt mici, colorate și seamănă cu pricomigdalele. Este vorba de macarons, cel mai cunoscut fursec franțuzesc. Macaronsul are o istorie lungă în spate, iar ingredientul-cheie în prepararea acestui desert este făina de migdale.

Rețeta zilei. Macarons. Ingrediente și mod de preparare

Macaronsul se prepara inițial fără arome și fără culori, primele fursecuri fiind gătite în secolul VIII în momentul în care arabii au adus pe continent făina de migdale. Acum, acest desert franțuzesc are culori care îți iau ochii și arome diverse. Gustul desăvârșit îți gâdilă papilele gustative, pur și simplu macaronsul se topește pe cerul gurii. Macaronsul este un desert care poate crea dependență.

Ingrediente necesare macarons: 70 de grame zahăr vanilat, 230 grame zahăr pudră, 120 grame făină de migdale, 4 ouă, 2 grame sare și colorant alimentar (opțional). Pentru umplutură este nevoie de două ingrediente simple: 230 grame smântână dulce pentru frișcă și 260 grame ciocolată neagră.

Mod de preparare macarons:

Cuptorul trebuie să fie încălzit în prealabil la 150 de grade Celsius
Albușurile se separă de gălbenușuri
Zahărul vanilat se cerne printr-o sită
Albușurile și zahărul se mixează până când se formează o compoziție destul de tare care nu curge dacă întoarceți bolul cu gura în jos
Se adaugă colorantul alimentar, puteți alege orice culoare și se mai amestecă câteva secunde
Într-un alt castron se cerne făina de migdale, zahărul pudră și sarea
Compoziția astfel obținută se adaugă peste albușuri
Se amestecă încet cu o spatulă de lemn până când amestecul devine mătăsos și vâscos
Compoziția se toarnă într-un poș
Într-o tavă se pune hârtie de copt și se formează fursecurile la o distanță de 2-3 cm între ele
Luați tava și loviți-o de 3 ori de masă foarte încet astfel încât ”mingiuțele” să se lățească
Se țin la…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata