Rezoluţia de la Alba Iulia a Guvernului: Chemăm naţiunea română să deschidem un secol nou al unităţii reale

0

Guvernul cheamă naţiunea română la deschiderea unui "secol nou al unităţii reale, în cea mai deplină şi frăţească armonie, în toleranţă şi bună vecinătate", se arată în Rezoluţia de la Alba Iulia semnată de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Pentru viitorul ce se aşterne în faţa noastră, avem datoria sacră de a apăra şi de a îmbogăţi tezaurul Marii Uniri primit de la înaintaşii noştri. Chemăm aşadar, în ceasul Centenar al naţiunii, întreaga suflare românească pentru a continua, cu frăţească unitate, construcţia istorică a catedralei României Mari. Va trebui să cultivăm şi să preţuim mai mult simbolurile culturii noastre naţionale – unele dintre ele, vârfuri ale culturii universale – valori spirituale menite să inspire mereu devenirea noastră şi motivarea acţiunilor comune, pe care se va întemeia viitorul naţiunii române. Cu această credinţă, chemăm, astăzi, întreaga naţiune română să deschidem împreună un secol nou al unităţii reale, în cea mai deplină şi frăţească armonie, în toleranţă şi bună vecinătate", se spune în Rezoluţia de la Alba Iulia a Guvernului, care este semnată de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Rezoluţia a fost citită joi, la şedinţa solemnă de Guvern de la Alba Iulia, de profesorul Daniel Fonoage.

"În cei 100 de ani de la Marea Unire, prin conlucrarea tuturor românilor, indiferent de convingeri politice, de credinţe, de identitate etnică sau confesională, am realizat un vis la care părinţii şi bunicii naţiunii noastre abia dacă îndrăzneau să spere: integrarea României Unite în spaţiul democraţiei, al libertăţii şi al securităţii naţionale prin aderarea la Uniunea Europeană şi la Alianţa Nord Atlantică (…) Cu aceeaşi smerenie arătată în urmă cu un secol de semnatarii Rezoluţiunii de la 1918, ne închinăm astăzi deopotrivă înaintea bravilor noştri eroi care au făcut posibilă înfăptuirea Marii Uniri şi…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata