Roma, 10 lucruri inedite despre filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar 2019. FOTO / VIDEO

Premiile Oscar se vor decerna anul acesta pe 24 februarie, la „Dolby Theatre” din Hollywood. Academia Americană de Film (AMPAS) a dat publicității nominalizările pentru cele 24 de categorii, de la cel mai bun film și actorii cei mai buni din rolurile principale, la documentare, filme de animație, coloane sonore sau cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza.

Denumite oficial premiile Academiei Americane de Film (Academy Award of Merit), Premiile Oscar au fost acordate pentru prima oară în 1929, mai exact pe 16 mai 1929, la hotelul „Hollywood Roosevelt” din Los Angeles. Gala din acest an este cea cu numărul 91 care va decerna atât de râvnitele statuete din bronz (35 cm și 3,20 g), placate cu aur de 24 de carate, acelaşi tip de aur folosit şi de NASA în ultimii 35 de ani la sateliţii săi meteorologici şi la mega-telescoapele „Hobble” şi „James Webb”.

Roma, 10 lucruri inedite despre filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar 2019

Roma este unul dintre cele două filme ( celălalt este tragi-comedia istorică Favorita, regixată de grecul Yorgos Lanthimos) cu cele mai multe nominalizări la Premiile Oscar 2019: nu mai puțin de 10! Filmul regizat de cineastul mexican Alfonso Cuarón aduce pe marele ecran oameni obișnuiți, care nu sunt toți actori profesioniști, rolul principal, Cleo, fiind interpretat de revelația Yalitza Aparicio, o începătoare care a impresionat și a fost nominalizată la „Cea mai bună actriță într-un rol principal”! Iată în continuare 10 lucruri inedite despre Roma.

Roma e produs de Netflix, gigantul american de de streaming video la cerere, care oferă on-line și în exclusivitate o bibliotecă de filme, seriale și programe de televiziune.

Roma sub semnul violențelor

Povestea în sine este legată de Roma, dar nu capitala Italiei, ci o suburbie a capitalei mexicane, Mexico City, în care a crescut regizorul Alfonso Cuarón. Așa încât filmul are o accentuată dimensiune…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata