Românca de care Regele Charles a fost fascinat. Datorită ei s-a îndrăgostit de România

De Jurnalul Național Actuale Turism 275 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În vacanțele frecvente și investițiile făcute de Regele Charles al III-lea au pus un mic colț al României pe harta lumii. Au trecut mai bine de două decenii de la prima sa vizită pe meleagurile noastre, monarhul fiind fascinat de cultura și istoria țării noastre.

O româncă l-a ajutat pe Regele Charles să se îndrăgostească de țara noastră

O femeie a fost cea care i-a fost și îi este și în prezent alături la fiecare vizită. Suveranul a ajuns în Viscri, pentru întâia oară, în anul 1998. În 2006, își cumpăra prima locuință în sat, o casă de un albastru fabulos, celebră în rândul localnicilor, folosită inițial ca reședință princiară, dar transformată, în cele din urmă, într-un muzeu dedicat botanicii, o altă pasiune a Regelui.

Caroline Fernolend, președintele Trustului Mihai Eminescu, i-a fost alături monarhului la fiecare pas. De origine săsească, ea se numără printre cei care au luptat pentru dezvoltarea satului Viscri.

Cei doi s-au întâlnit de nenumărate ori, femeia fiind coordonatorul fundației „Mihai Eminescu Trust”, un program de conservare a patrimoniului cultural din mai multe sate transilvănene, o organizație pentru care Regele a devenit păstor spiritual.

În afirmaţiile sale, „Majestatea Sa Regele nu a stat aici de câțiva ani, dar a lăsat multe urme”, a declarat pentru AFP Caroline Fernolend, președintele Trustului Mihai Eminescu.

Bucurându-se de sprijinul Regelui, fundația coordonată de Fernolend a fost implicată în lucrările de renovare a multor proprietăți din Transilvania cu metode și materiale tradiționale pentru păstrarea patrimoniului.

În plus, „De asemenea, a finanțat o stație ecologică de epurare a apelor uzate pe bază de stuf și un nou sistem de canalizare a apei pentru sat, fără a-i face publicitate”, a povestit Caroline Fernolend.

„Au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această ţară remarcabilă”

La începutul lunii iunie, Regele Charles al III-lea a făcut o vizită privată în România. La Palatul Cotroceni, monarhul a declarat că a ajuns să ne iubească țara.

Aşadar, „Au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această ţară remarcabilă şi când am venit aici am simţit o legătură profundă cu România.

Tatăl meu a fost vărul regelui Mihai şi aveam amintiri din copilăria comună petrecută aici şi pot să spun că întotdeauna m-am simţit acasă în România.

Am avut astfel posibilitatea de a fi martor la prima mână a dezvoltării extraordinare care a avut loc şi care este, pot să spun, o mărturie a energiei, inovativităţii şi rezistenţei dvs. Am întâlnit şi am fost impresionat de reprezentanţii tinerei generaţii, întreprinzători, tineri care fac faţă provocărilor lumii moderne, în toate domeniile, din tehnologie, ecoturism sau protecţia mediului, în construirea de clădiri prietenoase cu mediul”, a spus Regele Charles.

Sursa – playtech.ro