România este membru oficial al Forumului Internaţional pentru Energie, a confirmat Virgil Popescu

82

Din Forumul Internaţional pentru Energie,de acum face parte şi România, confirmarea fiind primită luni, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

„România este membru oficial al Forumului Internaţional pentru Energie (IEF)! În luna aprilie am avut la Ministerul Energiei o întâlnire Joseph McMonigle, secretarul general al Forumului Internaţional pentru Energie (IEF), prin care am exprimat dorinţa ca ţara noastră să fie membră cu drepturi depline. Astăzi am primit confirmarea oficială că România a fost acceptată. Îi mulţumesc secretarului general al IEF Joseph McMonigle pentru suportul acordat. Aceasta este o dovadă a angajamentului nostru de a dezvolta în continuare securitatea energetică naţională şi regională, stabilitatea pieţei şi de a îndeplini obiectivele pe care le-am convenit pentru decarbonizare şi sustenabilitate”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

A fost fondat, iniţial în urmă cu 30 de ani, ca un forum pentru a facilita dialogul între ţările membre producătoare şi consumatoare din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi Agenţia Internaţională a Energiei, IEF are acum mai multe ţări decât ambele organizaţii combinate şi din toate regiunile lumii.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata