„România, în coliziune cu UE”. Analiză dură a jurnaliştilor New York Times despre situaţia din ţara noastră

0

Publicaţia New York Times a realizat o analiză dură a României, cu o zi înainte ca ţara noastră să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Potrivit jurnaliştilor americani, România este pe cale să intre în „coliziune” cu UE şi se află într-un război cu instituţiile europene, chiar în momentul în care ne pregătim să deţinem această funcţie importantă pentru prima oară.

Jurnaliştii notează că Guvernul de la Bucureşti insistă cu schimbări în Justiţie care au fost aspru criticate de la Bruxelles, dar şi de oficiali din ţară. Este amintit şi limbajul eurosceptic adoptat de oficialii guvernamentali din ţara noastră.

Guvernul de stânga de la Bucureşti a luat măsuri pentru a restrânge independenţa sistemului judiciar, afirmă New York Times. Ziarul vorbeşte şi despre planurile de a da o Ordonanţă de Urgenţă pe tema graţierii. Mai mult, şi ministrul Justiţiei a cerut demiterea procurorului general, scriu jurnaliştii.

Articolul menţionează şi criticile aduse de Uniunea Europeană ţării noastre, chiar înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. România „nu doar că a încetinit ritmul reformelor, dar a şi redeschis şi făcut paşi înapoi în domenii unde au fost înregistrate progrese în ultimii 10 ani„, scrie New York Times, citându-l pe numărul doi în UE, Frans Timmermans.

Criticile nu le-au picat bine liderilor politici de la Bucureşti, spun jurnaliştii, caare invocă declaraţiile şefului PSD, Liviu Dragnea.

„România nu va mai accepta să fie tratată ca o ţară de mâna a doua”, spune Liviu Dragnea, citat de publicaţia americană.

Jurnaliştii de la New York Times amintesc în amplul articol dedicat situaţiei din România şi de protestele masive din…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata