Romania, o tara frumoasa, dar greu de vizitat

„Romania este o tara foarte frumoasa, dar iti ia foarte mult sa o vizitezi, din cauza infrastructurii deficitare. Iar romanii sunt niste oameni ospitalieri, prietenosi si cu o cultura generala foarte buna”, a spus, intr-un interviu, E.S. Dl. Thomas Baekelandt, Ambasadorul Regatului Belgiei in Romania.
In cei peste 4 ani de mandat in tara noastra, la fel ca majoritatea strainilor care locuiesc sau viziteaza Romania, ambasadorul Belgiei la Bucuresti, a descoperit, potentialul turistic imens al Romaniei. Si, tot precum majoritatea turistilor, a aflat dificultatea cu care te misti dintr-o zona intr-alta a tarii.

“Imi place sa calatoresc in Romania, in special in Moldova si in Transilvania. Mi-ar placea sa calatoresc si mai mult, insa e nevoie de 7 ore sa ajungi la Iasi sau 6 pana la Cluj, si nu am timpul necesar. Imi mai place mult si Bucovina: acolo, avantajul, daca pot sa ii spun asa, este ca drumurile sunt atat de distruse, incat nu circula camioane, iar traficul este mai lejer”, spune belgianul.

Diplomatul belgian este impresionat si de cultura generala a romanilor si inclinatia lor catre arta sau ca romanii citesc foarte mult, au o cultura generala extrem de bogata, si sunt talentati in domeniile artistice.

Ambasadorul a dat exemplul unui eveniment muzical la o scoala, intr-un satuc de langa Bucuresti, unde a fost foarte impresionat sa vada ca jumatate dintre copiii de acolo stiau sa cante la un instrument muzical.
Acesta ne-a dezvaluit si care sunt locurile preferate din Romania, dar a facut si cateva recomandari pentru turistii care vor sa viziteze Belgia.

Cu toate ca este o tara mica, Belgia este o tara bogata in orase medievale, cladiri gotice sau castele istorice. Pe langa patrimoniul cultural, aceasta tara mai este o destinatie si pentru iubitorii de bere sau ciocolata si pentru cei care prefera concertele. Dar
“Cu siguranta Belgia nu este o tara in care sa mergi pentru vreme”.
-Anvers – diamante si Rubens
-Gent – arhitectura medievala si evenimente culturale
-Bruges – Venetia Nordului
-Bruxelles – una dintre putinele expozitii ale lui Brancusi, din afara Frantei

sursa wall-street.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata