România produce specialişti în securitate cibernetică, iar ei încep să fie foarte atraşi de zona vestică a Europei

88

Sergiu Zaharia a afirmat că  România produce specialişti în securitate cibernetică, iar ei încep să fie foarte atraşi de zona vestică a Europei unde salariile sunt mai mari, proiectele mai numeroase şi mai complexe, fenomenul fiind similar cu cel al medicilor, a afirmat marţi Sergiu Zaharia, cyber security officer, Huawei România.

„Există un fenomen similar medicilor: producem specialişti în securitate cibernetică, deja avem nişte promoţii bune, iar ei încep să fie foarte atraşi de zona vestică a Europei unde, evident, salariile sunt mai mari, proiectele sunt mai numeroase şi mai complexe. Ei migrează fie direct în vestul Europei, fie migrează indirect, prin intermediul companiilor care oferă consultanţă pe zona aceasta de consultanţă cibernetică la orice nivel, de la strategie de securitate până la arhitecţi de securitate şi ingineri specialişti în anumite domenii.”, a menţionat Sergiu Zaharia, într-o videoconferinţă referitoare la provocările post pandemie pentru securitatea datelor.

Zaharia a subliniat că pandemia a deschis şi porţile lucrului remote, „inclusiv pe zona de securitate cibernetică unde, cumva, era mai riscant să permiţi aşa ceva.”

Dar a mai spus că se constată o creştere a cererii de specialişti în zona de securitate cibernetică pe fondul digitalizării.

„Din nou creşte nevoia de specialişti. Eu am un mesaj de la firme de recrutare pe săptămână, cel puţin. Îmi imaginez cum curg pentru alţii, care sunt mult mai specialişti pe anumite topicuri”, a mai afirmat Sergiu Zaharia, la videoconferinţa ZF Huawei – Conectăm România.

În viziunea acestuia, „viteza de adaptare la ameninţările cibernetice trebuie să fie foarte mare, atât ca inovaţie cât şi financiar.”

La rândul său, Adrian Furtună – Founder & CEO – PentestTools, a precizat că se observă o creştere a interesului pentru securizarea reţelelor de acasă, referindu-se la piaţa locală.

„Am observat o creştere a interesului pentru securizarea reţelelor de acasă, deoarece oamenii s-a mutat din sediul companiei acasă şi, atunci, riscul efectiv se mută şi el, iar reţelele de acasă nu au niciun control”, a subliniat Adrian Furtună, care a adăugat că depinde doar de angajat, cât este de conştient de riscurile de securitate.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata