#Romania2019.eu/Birchall: UE are nevoie de o abordare pragmatică, cu obiective vizibile şi rezultate tangibile din perspectiva alegerilor europarlamentare

0 105

Uniunea Europeană are nevoie de o abordare pragmatică, cu obiective vizibile şi rezultate tangibile, în perspectiva alegerilor europarlamentare, a declarat luni vicepremierul Ana Birchall.

"Din punctul nostru de vedere, Uniunea are nevoie de o abordare pragmatică, cu obiective vizibile şi rezultate tangibile, arătând valoare adăugată ce nu poate fi negată pentru proiectul european. Deci, această abordare este importantă dat fiind că ne pregătim pentru alegerile europarlamentare, rezultatul va avea un impact important asupra instituţiilor noastre şi, bineînţeles, în consecinţă, asupra politicilor europene. În contextul în care euroscepticismul descurajează şi câştigă teren în multe state membre, va fi important să asigurăm o majoritate în Parlamentul European care să sprijine proiectul avansării în cadrul UE şi, în acest context, alegerile europarlamentare trebuie să fie folosite pentru a promova obiectivele consolidării UE în baza principiilor fundamentale", a precizat Ana Birchall, la finalul reuniunii preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene.

Vicepremierul român a punctat că un alt aspect important în perspectiva alegerilor pentru PE îl reprezintă creşterea numărului de votanţi, în special în rândul generaţiilor tinere, prin creşterea gradului de conştientizare privind relevanţa scrutinului european.

"Trebuie să influenţăm viitorul UE, al politicilor, şi aici salut iniţiativa de a avea o dezbatere a cetăţenilor, între cetăţeni. În România avem dezbateri şi sunt convinsă că aceste dezbateri au loc în mai multe state membre şi aceste dezbateri vor fi foarte importante pentru Summitul de la Sibiu. Să construim rezilienţa şi să luptăm împotriva campaniilor de influenţă, să luptăm împotriva atacurilor cibernetice, asigurarea unei transparenţe mai mari cred că sunt aspecte foarte importante. Trebuie să atingem în mod eficient…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x