#Romania2019.eu/Cavusoglu: Cred că în perioada în care România va deţine preşedinţia rotativă relaţiile Turcia – UE vor fi normalizate în continuare

0 108

Ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, şi-a exprimat convingerea vineri, înaintea participării la reuniunea informală a miniştrilor Afacerilor Externe din UE (Gymnich), că în perioada în care România deţine Preşedinţia Consiliului UE, relaţiile dintre Turcia şi Uniunea Europeană vor fi normalizate, în continuare, iar dialogul va fi consolidat şi extins.

"Pe agenda discuţiilor figurează China. De asemenea, extinderea. Uniunea Europeană nu are o poziţie clară privind extinderea. Am fost invitaţi în calitate de state candidate şi aş vrea să mulţumesc preşedinţiei române, ale cărei priorităţi le susţinem. Cred că în perioada în care România va deţine Preşedinţia Consiliului UE, relaţiile dintre Turcia şi UE vor fi normalizate, în continuare, iar dialogul nostru va fi consolidat şi extins. Mulţumesc pentru invitaţie. Turcia va avea şansa de a-şi prezenta punctele de vedere asupra chestiunilor globale, nu doar în ceea ce priveşte relaţiile Turcia – UE, ci şi în ce priveşte China sau o serie de subiecte regionale", a spus el.

Şeful diplomaţiei de la Skopje, Nikola Dimitrov, şi-a exprimat convingerea, la rândul său, că Preşedinţia română va reprezenta o oportunitate pentru ţara sa.

"România a preluat Preşedinţia Consiliului UE într-o perioadă plină de provocări, dar şi cu oportunităţi. Cred că pentru Macedonia este una dintre cele mai bune oportunităţi de succes, în contextul Preşedinţiei române şi al priorităţilor sale", a afirmat el. AGERPRES/(A – autor: Irinela Vişan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x