#Romania2019.eu / Ciamba a reprezentat Consiliul UE la o dezbatere privind implementarea bugetului comunitar pentru 2017

0 92

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a reprezentat, marţi, Consiliul Uniunii Europene la dezbaterea cu privire la implementarea bugetului UE pentru anul financiar 2017, în contextul procedurii de descărcare bugetară prevăzută de Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

El a participat la sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg.

În intervenţia sa, ministrul delegat a subliniat importanţa acestui exerciţiu uzual, accentuând necesitatea ca fondurile UE să fie utilizate conform regulilor, iar cheltuielile să respecte principiile unei bune gestionări financiare, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

În acest context, în numele Consiliului, ministrul Afacerilor Europene a salutat faptul că, pentru a doua oară, Curtea de Conturi a dat o opinie avizată asupra legalităţii şi regularităţii plăţilor.

De asemenea, Ciamba a salutat reducerea progresivă a nivelului general de eroare estimat de către Curtea de Conturi în decursul ultimilor ani. În acelaşi timp, ministrul Ciamba a transmis regretul Consiliului faţă de nivelul de eroare estimat privind plăţile aferente anului 2017, care depăşeşte încă pragul de 2% şi a reiterat, în acest sens, dorinţa Consiliului de a constata îmbunătăţiri în sistemele de management financiar şi în nivelul general de eroare estimat în cadrul tuturor politicilor.

Totodată, în numele Consiliului, demnitarul român a luat notă de recomandarea Curţii de Conturi privind simplificarea cadrelor strategice care guvernează implementarea bugetului UE, fapt ce ar asigura obţinerea de rezultate care servesc obiectivelor Uniunii. Ciamba a subliniat importanţa asigurării contribuabililor europeni de utilizarea eficientă a resurselor UE, în direcţia creşterii calităţii vieţii cetăţenilor europeni, precizează sursa citată. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Antonia Niţă, editor…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x