#Romania2019.eu / Ciamba a vorbit despre Brexit, la Strasbourg, cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene din Spania

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene spaniol, Marco Aguiriano, în marja sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg şi a vorbit cu acesta inclusiv despre aspecte ale negocierilor privind Brexit, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate principalele teme de pe agenda europeană, în contextul în care oficialul spaniol a dorit să cunoască perspectiva României pe marginea acestora, având în vedere că deţine Preşedinţia Consiliului UE.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a prezentat stadiul evoluţiei discuţiilor şi obiectivele Preşedinţiei României la Consiliul UE cu privire la o serie de dosare de interes prioritar, subliniind angajamentul clar de a continua eforturile în vederea avansării şi închiderii negocierilor pe cât mai multe propuneri legislative înainte de încheierea activităţii Parlamentului European.

Discuţiile s-au axat pe evoluţiile la nivelul Consiliului UE în privinţa măsurilor de contingenţă în contextul negocierilor de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În acest context, ministrul delegat a reafirmat importanţa deosebită a prezervării unităţii între statele membre în susţinerea Acordului de retragere convenit, precum şi angajamentul deplin al Preşedinţiei României a Consiliului UE de a susţine continuarea eforturilor în vederea atingerii obiectivelor stabilite şi protejării intereselor cetăţenilor europeni, arată sursa citată.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, se află marţi şi miercuri la Strasbourg în calitate de reprezentant al Preşedinţiei române a Consiliului UE. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata